Skønhed

IMG_8912

 

Hvad er skønhed for dig?

Et smukt smil? Et glimt i øjet? Lækkert hår?

For mig er indre og ydre skønhed tæt forbundet. Jo mere vi nærer omsorg for os selv, jo mere strålende bliver vi, anset vores krops form eller figur.

I f.eks. Ayurvedaen er der tre aspekter af skønhed. Et ydre, et indre og et hemmeligt. Når der er balance mellem det ydre og det indre, så er det hemmelige aspekt fundet.

Som verden er nu, har vi mest fokus på ydre skønhed. Det øjet kan se, altså kroppens form, hudens tekstur, kvaliteten af hår og negle. Men er det ikke også skønhed at have ynde i sine bevægelser, udstråle vitalitet og friskhed og specielt det at stråle indenfra?

Skønhed og daglige rutiner er ikke nødvendigvis kosmetisk pleje, det er fokus på at udvikle positive rutiner og sunde vaner, der bogstavligtalt får det bedste frem i os.

Selv når vi bliver ældre vil vi med passende pleje modnes med en styrke og vitalitet, som vil bringe dybde til vores ydre skønhed. En skønhed født af livserfaring.

Indre skønhed relaterer til de indre kvaliteter som vores følelsesmæssige tilstand og mentale færdigheder. Ligesom vores fysik kan blive ændret gennem diæt og livsstil, kan vi også træne vores sind til at fordre en positiv sindstilstand.

At starte denne proces er, at acceptere hvem vi er og i sandhed begynde at tage hånd om os selv og værdsætte os selv. Når vi træner vores sind til at være afslappet samtidig med, at vi formår at koncentrere os, så skaber vi en opmærksomhed i øjeblikket.

Dette leder hele vores væsen imod vores største potentiale og giver os evnen til at handle med medfølelse og kærlig venlighed. Hvilket vi efter min ydmyge mening alle bør stræbe imod.

Det hemmelige aspekt af skønhed refererer til energien, indsigten og inspirationen af at balancere den indre og ydre skønhed.

At udvikle denne kvalitet tager tid, tålmodighed og villighed til at lære af sine erfaringer, til at åbne op og rumme sin egen skønhed.

Vi skal ikke alle sammen ligne supermodeller. Vær din slags smuk og værdsæt og favn dig selv. Selvværd er noget af det smukkeste i verden.

kærligst

Livets Træ/Gitte

beauti

Reklamer